|
ХРИСТО СМИРНЕНСКИ
ПЪРДИАДА
Пърдете, братя, без стеснение, Не се измъчвайте от зор! Защо ви е ограничение, Там, дето нужен е простор?
Защо ви трябва да се стискате, Пръднете си със пълен глас, Със тон и тембър както искате, Тенор, сопрано или бас?!
Пърдете бавно във анданте Или в алегро в ритъм жив, Ту нежно, мазно - тип "глисанте" Ту рязко във речитатив!
Пръднята, братя, е изкуство, Прекрасен музикален дар, Кога пърдиш, пърди със чувство, С квалификация и чар!
Пърденето е ценно качество И имай винаги предвид, Че то е здраво доказателство, Че нямаш ти апендицит.
По принцип то е облекчение В хранителния ни режим, Затуй без свян и притеснение, Пърдете, да не напърдим!
Пръднята, братя, дар божествен е, Че само здравий гъз пърди, А щом е гръмка и тържествена, Тя никак, никак не смърди.
Пръднята е физиология И рядък кавалерски жест Във нея няма демагогия, А доблест, рицарство и чест.
Пръдни и ти веднъж в живота си, Госпожо, без да се срамиш! Аз знам, че всяка нощ в леглото си Ти без стеснение пърдиш...
Пръдни и ти, приятел, здравата, Пръдни със мен във ритъм жив. И виж, създали сме в държавата Нов самонадеян колектив!
|